7 Tips om Meer Klanten aan te Trekken voor Jouw Bedrijf

April 9, 2024
Meer klanten

7 Tips om Meer Klanten aan te Trekken voor Jouw Bedrijf

1. Specialiseer in een niche:

Veel ondernemers proberen meer klanten aan te trekken door zich op een grotere markt te richten. En hoewel dat op het eerste gezicht misschien logisch lijkt, is dat het niet. Stel je maar eens voor:

Je vist in een populaire vijver, met maar liefst 1.000 vissen. Door de populariteit heb je te maken met veel andere vissers, dus zitten jullie er met 100 man te vissen. Hoeveel vissen zal iedereen gemiddeld vangen? Dat zijn er 10.

Je kunt je in plaats daarvan ook specialiseren in een niche. Dan vis je in een vijver met ‘maar’ 100 vissen. De populariteit van die plek is een stuk kleiner, dus jullie zijn in totaal maar met 10 vissers. Dat betekent dat je gemiddeld ook 10 vissen vangt.

Bovendien heb je bij de minder populaire vijver te maken met 9 concurrenten, in plaats van 99. De kans dat er tussen die 9 een topverkoper zit is een stuk kleiner dan wanneer je het tegen veel meer anderen opneemt.

Dus wil je meer klanten aantrekken? Het is niet altijd een goed idee om een grotere markt te kiezen. Juist door een niche uit te zoeken is de kans groot dat je daarmee meer succes zal hebben.

2. Verbeter jouw verkooptechnieken:

Maar, hoe kom je eenmaal in die niche vervolgens aan meer klanten? Om meer klanten aan te trekken zal je een betere verkoper moeten worden. Je hebt enige commerciële vaardigheden nodig.

Dat betekent natuurlijk niet dat je een gladde autoverkoper hoeft te worden. Wél is het belangrijk om bijvoorbeeld te begrijpen hoe je jouw producten beter kunt presenteren. En wat je kunt doen om jouw aanbod in de etalage te zetten, als klanten er (nog) niet vanzelf op afkomen.

3. Zet in op social media:

Probeer bijvoorbeeld meer klanten te bereiken en te genereren via social media. Met LinkedIn, Facebook, Instagram en bijvoorbeeld Pinterest heb je allerlei extra kanalen tot je beschikking.

Let op: je hoeft zeker niet álle sociale media te gebruiken. Kies het kanaal waar jij je prettig bij voelt en waarvan je verwacht dat je er de meeste (potentiële) klanten zal vinden. Door één kanaal tot in de puntjes uit te werken haal je misschien meer succes dan wanneer je ze allemaal ‘een beetje’ doet.

Gebruik de kanalen om updates te delen, bijvoorbeeld over wat er speelt in jouw branche. En deel je visie, ideeën en wat je bereikt. Voorkom dat het (alleen maar) draait om de producten, om vooral waardevolle content te publiceren waar bezoekers (en uiteindelijk klanten) blij van worden.

4. Creëer content die de aandacht trekt:

Gebruik op die manier ook jouw eigen website (met blog) en de eventuele winkel om aandacht te trekken. Creëer content die bezoekers waarderen. Dus kun je uitleggen over een product? Houd je een interview met een leverancier? Of deel je foto’s en video’s van achter de schermen? Je kunt meer klanten bereiken door content te creëren waar zij blij van worden. En die bijvoorbeeld de moeite waard is om te delen, omdat je op die manier extra aandacht genereert.

5. Blijf in contact via e-mail:

Als je eenmaal klanten hebt bereikt (en eraan hebt verkocht) is het belangrijk om met ze in contact te blijven. Voorkom dat ze jou vergeten, bijvoorbeeld door ze via e-mail opnieuw te bereiken.

Je kunt proberen meer (bestaande) klanten te werven met promoties, acties en productaanbiedingen, al kun je het ook over een heel andere boeg gooien. Wat kunnen ze bijvoorbeeld doen met de bestellingen die ze al hebben gedaan? Of welke tips heb je om er nog meer uit te halen? Je creëert op die manier extra waarde, terwijl je met jouw bedrijf top-of-mind blijft en je de kans op een herhaalaankoop groter maakt.

6. Verdiep je in SEO en SEA:

Tegelijkertijd vraag jij je natuurlijk af hoe je nieuwe klanten kunt krijgen. Online doe je dat met de combinatie van SEO en SEA:

SEO: organische zoekresultaten Optimaliseer jouw website voor de organische zoekresultaten. Dat wil zeggen, creëer content voor belangrijke zoektermen. Google en andere zoekmachines tonen jouw website hoger in de zoekresultaten. Houd er rekening mee dat dit vraagt om een lange adem, het duurt even voordat je resultaat ziet.

SEA: betaalde zoekresultaten Wil je meteen bovenaan staan voor de belangrijke zoektermen? Gebruik advertenties in Google en andere zoekmachines. Je betaalt per klik, zodat je op een heel efficiënte manier kunt adverteren. Zonder clicks kost het je niets, dus je weet zeker dat je alleen betaalt als het wat oplevert.

7. Betrek bestaande klanten:

Ten slotte kun je meer klanten aantrekken door jouw bestaande kopers meer te betrekken. Stel ze vragen over hun ervaring, over de producten in het assortiment en over wat er wellicht beter kan. Waar zouden zij behoefte aan hebben? En welke informatie ontbreekt er nog? Ga het gesprek aan en ontdek hoe je meer nieuwe klanten kunt krijgen door goed te luisteren naar wat anderen belangrijk vinden.

Dus wil je meer nieuwe klanten aantrekken in jouw winkel of via internet?

Met de bovenstaande tips ontdek je verschillende manieren om meer klanten te genereren. Of plan een gratis consult in, dan leren wij je de beste manier om het verkopen beter onder de knie te krijgen, ínclusief het aantrekken en bereiken van meer klanten.

Branding is het proces van het creëren van een unieke naam en beeld voor een product in de consument's geest, voornamelijk door reclamecampagnes

7 Tips om Meer Klanten aan te Trekken voor Jouw Bedrijf

Leer hoe je online meer klanten kunt aantrekken voor jouw bedrijf met onze effectieve strategieën. Ontdek het succes dat binnen handbereik ligt!

Plan een call in

7 Tips om Meer Klanten aan te Trekken voor Jouw Bedrijf

Plan een call in

Neem contact op! 👋

Heb je een project te bespreken of een vraag, stuur ons dan een bericht via het formulier of stuur ons een e-mail.

Vinkje

Bedankt!

Wij zullen contact met je opnemen.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.